Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Απάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης για το λιμάνι του Ναυπλίου

Στο  Βουλευτή Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννη Ανδριανό απάντησε ο Αν. Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σ. Καλογιάννης για το ζήτημα που έθεσε με την  υπ’ αριθμό 57/10-7-2012 Ερώτηση που είχε υποβάλει με θέμα τα αναγκαία έργα υποδομής στο λιμάνι του Ναυπλίου (εκβάθυνση, εφαρμογή κώδικα ασφάλειας, κατασκευή μαρίνας τουριστικών σκαφών), ως προς το έργο της εκβάθυνσης που εμπίπτει στην αρμοδιότητά του.
Ακολουθεί το κείμενο της απάντησης του Αν. Υπουργού:
«Για να είναι δυνατή η συγχρηματοδότηση του έργου εκβάθυνσης του λιμένα Ναυπλίου που θα επιτρέπει τον ελλιμενισμό μεγάλων πλοίων θα πρέπει να πληρούνται οι εξής προϋποθέσεις:
Α. το έργο να έχει ωριμότητα μελετών και
Β. να υπάρχει η δυνατότητα ολοκλήρωσής του έως τα τέλη του 2015.
Σύμφωνα με το υπ. Αρ. πρ. 415/24-07-2012 έγγραφο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου, η μελέτη του έργου βρίσκεται σε διαδικασία έκδοσης σύμφωνης γνώμης από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες. Εφόσον οι μελέτες ολοκληρωθούν εγκαίρως και ανάλογα με τη διαθεσιμότητα πόρων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ‘Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας’ (ΕΠ-ΕΠ) θα μπορούσε να εξεταστεί η ένταξη του έργου σε αυτό».
Ο κ. Ανδριανός έκανε την εξής δήλωση:
-          «Το λιμάνι του Ναυπλίου είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο ανάπτυξης όχι μόνο για το Ναύπλιο αλλά και για ολόκληρη την Αργολίδα. Είναι επιτακτικό να υλοποιηθούν τάχιστα όλες οι αναγκαίες δράσεις για την πλήρη αξιοποίησή του».