Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο Μάνεση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ στο Μάνεση Αργολίδας την Παρασκευή 1η Αυγούστου με κύριο θέμα τα προβλήματα της αγροτιάς . Το πρόγραμμα του φεστιβάλ άνοιξε με χαιρετισμό η Ευαγγελία Σπανού μέλος του Τ.Σ της ΚΝΕ Αργολίδας. Μεταξύ άλλων επισήμανε την ανάγκη των νέων εργαζομένων και νέων που ασχολούνται με την γεωργία και την κτηνοτροφία στα χωρία να βρεθούν πλάι στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Ανέδειξε την σημασία των 40 χρόνων του φεστιβάλ , τη μαχητική παρουσία που έχει η ΚΝΕ πλάι στους νέους εργαζόμενους , στους νέους αγρότες ,του ανέργους.
Στην συνέχεια την κεντρική ομιλία έκανε ο Μιχάλης Κρόκος στέλεχος του ΚΚΕ όπου αναφέρθηκε κυρίως στη αγροτική πολιτική όπου στην ουσία πετάει τους αγρότες έξω από τα χωράφια τους. Η πολιτική της ΕΕ, μέσα από την ΚΑΠ που εφαρμόζουν πιστά οι κυβερνήσεις, φροντίζει ώστε να συρρικνωθεί η αγροτική παραγωγή σε λίγα χέρια , να μην αναπτύσσονται οι δυνατότητες που έχει η χώρα μας αλλά αντίθετα μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής να καταστρέφεται. Επίσης από το βήμα του φεστιβάλ καταδικάστηκε η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τους τσιφλικάδες της φράουλας στην Μανωλάδα, την ίδια στιγμή που οι αγωνιζόμενοι μικροαγρότες σέρνονται στα δικαστήρια.
Μετά την κεντρική ομιλία ακλούθησε επίδειξη παραδοσιακών χορών από ομάδα χορευτών της περιοχής. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με λαϊκό – ρεμπέτικο γλέντι από τοπικό συγκρότημα.
Στα πλαίσια της προφεστιβαλικής πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες τουρνουά 5Χ5 εναντία σε όλα τα ναρκωτικά
http://www.argolikeseidhseis.gr/