Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

Η στήλη «Παναθηναϊκές Φυλές» παρουσιάζει την «πράσινη» κοινή σχέση μεταξύ της ομάδας του Άργους και του «τριφυλλιού».

Παναργειακός και Παναθηναϊκός!
Το «καμάρι» του Άργους ιδρύθηκε το 1926  και από την αρχή επέλεξε να φορέσει τα χρώματα του Παναθηναϊκού. Από κει και πέρα οι δύο σύλλογοι έχουν συναντηθεί αρκετές φορές σε πρωτάθλημα και κύπελλο και η πρώτη φορά ήταν τον Μάρτιο του 1957 στη Λεωφόρο ενώ την τελευταία Κυριακή του ίδιου έτους έγινε ο αγώνας του δεύτερου γύρου στο Άργος. Όπως περιγράφει ο Τύπος της εποχής μέσα σε πολιτισμένη ατμόσφαιρα οι φίλαθλοι της Αργολίδας θαύμασαν από κοντά τους παίκτες του Παναθηναϊκού και χειροκρότησαν θερμά και τις δύο ομάδες για το θαυμάσιο παιγνίδι. Τελικό αποτέλεσμα 6 - 0 υπέρ του Παναθηναϊκού
AdTech Ad
Οι σχέσεις των δύο συλλόγων ήταν καλές και είναι χαρακτηριστικό ότι το 1971 ο Παναθηναϊκός ήταν ο επίτιμος προσκεκλημένος του Παναργειακού σε ματς για τα εγκαίνια του Σταδίου.
Από κει και πέρα υπάρχουν δύο παίκτες που έχουν τιμήσει τις πράσινες φανέλες και των δύο συλλόγων και έχουν γράψει την δική τους ιστορία.
Συγκεκριμένα ο Γιώργος Δώνης που ανήκε στον Παναθηναϊκό  αγωνίστηκε ως δανεικός στον Παναργειακό τη χρονιά 1989-90.
Από κει και πέρα τη δική του στάμπα έχει αφήσει στον Παναργειακό και ο Μπλένταρ Κόλα που τίμησε την πράσινη φανέλα της ομάδας του Άργους  από το 1991 ως το 1994. Μετά από δύο χρόνια αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό και φόρεσε ξανά τα πράσινα χρώματα.
*Η φωτογραφία είναι από το αρχείο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού Κώστα Κίτσου από τον φιλικό αγώνα Παναργειακού-Παναθηναϊκού