Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΑΚ ΑΡΓΟΥΣ

Παρόντες  μεταξύ άλλων οι παραολυμπιονίκες  μας, ο  πρώην  υφ. αθλητισμού Γ. Ανδριανός  και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κ.Τσάνας 

Με μεγάλη επιτυχία  πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017, στο ΔΑΚ Άργους, η 3η  μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού, στο πλαίσιο του προγράμματος Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ.

Το Στάδιο πλημμύρισε από τον ενθουσια
σμό πολλών παιδιών που, μαζί με  γονείς και συνοδούς, πήραν μέρος στο φεστιβάλ. Δυναμικό παρών έδωσαν ακαδημίες της  Αργολίδας αλλά  και  όμορων  νομών.
Φωτογραφία της Olga Dimopoulou.
Οι μικροί αθλητές συμμετείχαν σε παιχνίδια ομαδικότητας και ποδοσφαιρικών δεξιοτήτων, μαθήματα για θέματα διατροφής μέσα από παιχνίδι, καθώς και σε μία βιωματική εμπειρία, αγωνιζόμενοι ως παραολυμπιακοί αθλητές και συμμετέχοντας ενεργά σε επιδείξεις ολυμπιακών αθλημάτων, όπως τοξοβολία, ξιφασκία και ταε κβον ντο. Παράλληλα, γονείς και συνοδοί παρακολούθησαν σεμινάρια και συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια που αφορούν θέματα ψυχολογίας, διατροφής και πρώτων βοηθειών, από την εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του προγράμματος
Γονείς και παιδιά από όλη την Ελλάδα έχουν αγκαλιάσει την πρωτοβουλία του ΟΠΑΠ, που υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ θα «ταξιδέψουν» κι εφέτος συνολικά σε δέκα περιοχές σε όλη τη χώρα. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα στήριξης 125 ερασιτεχνικών ακαδημιών ποδοσφαίρου σε όλη την επικράτεια, που απευθύνεται σε περισσότερα από 10.000 παιδιά, ηλικίας 7–12 ετών.
Οι επόμενοι σταθμοί των φεστιβάλ:
· 05.03 - Θεσσαλονίκη
· 12.03 - Περιστέρι
· 19.03 - Ιωάννινα
· 02.04 - Ξάνθη
· 07.05 - Θεσσαλονίκη
· 14.05 - Βόλος
· 28.05 – Καλλιθέα