Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Η μεγαλύτερη σημαία στην Aργολίδα


Η μεγαλύτερη Ελληνική Σημαία στην Ερμιονίδα , επιφανείας 100 τετρ. κυματίζει από σήμερα το 
απόγευμα στις πέντε στην ιχθυόσκαλα της Κοιλάδας. Η  έπαρση της έγινε με την ευγενική χορηγία της  εταιρίας ΝΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΠΕ που εδρεύει στην Κοιλάδα αφού πρόσφερε το γερανοφόρο όχημα πάνω στο οποίο στήθηκε η σημαία και το ύψος της είναι 45 μέτρα.
Παρόντες στην σημερινή εκδήλωση ήταν ο δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Σφυρής με μέλη του δημοτικού συμβουλίου , ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Γιάννης Γεωργόπουλος , ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ερμιονίδας Παναγιώτης Μέξης, ο  περιφερειακός σύμβουλος Τάσος Τζανής και πολύς κόσμος.
Η Εκδήλωση ξεκίνησε με τα παιδιά της Κοιλάδας να ξετυλίγουν την σημαία από το ανυψωτικό μηχάνημα του γερανοφόρου που σιγά σιγά έπαιρνε πορεία προς τον ουρανό της Κοιλάδας. ενώ από τα μεγάφωνα έπαιζαν εθνικό εμβατήριο, ο Εθνικός, Ύμνος, τη Υπερμάχω και το Μακεδονία Ξακουστή.

Στην συνέχεια η Κωνσταντίνα Αλεξανδρή απάγγειλε ένα ποίημα της συμπατριώτισσάς μας Δέσποινας Λάμπρου και μετά ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος της Κοιλάδας καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε  

 «Σας καλωσορίζουμε στην Κοιλάδα. Είμαστε περήφανοι Έλληνες , με ιδιαίτερη χαρά γιορτάζουμε την Επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821.Επίσης η ευλογία του Θεού μας αξιώνει να γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Υποκλινόμαστε στην χάρη της Ευαγγελίστριας. Επισημαίνω ότι διερχόμαστε δύσκολα χρόνια στην Ελλάδα , επιβάλλεται επαγρύπνησης , υπάρχουν κακοήθεις εχθροί που επιβουλεύονται την Ελλάδα μας.
Σας παροτρύνω να αντισταθούμε , να διατηρήσουμε τα ιερά και όσια μας    , περί πατρίς.
Δεν διαπραγματευόμαστε τα Ιερά δικαιώματα των Ελλήνων. ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Πατέρα Θεμιστοκλή για το θεάρεστο έργο του στην Κοιλάδα μας.
Μπράβο, συγχαρητήρια στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φράγχθι» Κοιλάδας.  Η Σημερινή εκδήλωση είναι τιμή και χαρά προς όλους μας . Νιώθουμε περήφανοι, ΖΗΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Στην συνέχεια το λόγο πήρε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Φράγχθι» Δήμητρα Γκιώνη η οποία είπε :

«Εδώ στο μικρό μας χωριό θέλουμε με την έπαρση της σημαίας μας να διατρανώσουμε πως όλοι είμαστε ενωμένοι. Εμπνεόμαστε από την θωριά της, προβάλουμε και υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα μας. Γιατί η Ελληνική Σημαία αποτυπώνει Αθάνατα ιδανικά πού οι ηρωικές ψυχές των Ελλήνων  υπερασπίστηκαν. Κατέθεσαν την ζωή τους για την Ελευθερία του γένους. Αυτό μας συμβολίζουν περίτρανα και οι παράλληλες γραμμές  πού συστήνουν την σημαία μας.
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ. Συσπειρωνόμαστε κάτω από την σκιά της σε μέρες μνήμης απελευθέρωσης της πατρίδας μας, αλλά και μέρες δύσκολες που οι απειλές εναντίων της πυκνώνουν. Ο λαός μας ανησυχεί , θορυβείτε , αναζητά στηρίγματα ,τιμά και αναλαμβάνει.
Η Σημαία αναπτερώνει το ηθικό , δίνει έναυσμα για αγώνες , ενώνει, κλείνει όλη την δύναμη πού χρειάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος, για να επαναπροσδιοριστεί. Να αντισταθεί στις δυνάμεις της ισοπέδωσης, να φέρει στο φως το ήθος της γενναίας ατρόμητης Ελληνικής ψυχής. Η θυσία , ο αγώνας για αξιοπρέπεια η υπεράσπιση των δικαιωμάτων της Πατρίδας μας γίνεται επιτακτική ανάγκη , επανακτούν την αξία τους , Η Σημαία αρκεί και μόνο να μας θυμίσει την καταγωγή μας, τις ρίζες μας , την Πίστη μας της αξίες μας, την Παράδοσή μας. Λειτουργεί ενωτικά , λυτρωτικά , ελπιδοφόρα,  προπορεύεται στα μεγάλα μας τολμήματα και ενισχύει και δυναμώνει , είναι δύναμη γιατί ταυτίζεται με την Ελληνικότητά μας με το είναι μας ,κοντά της είμαστε εμείς , είμαστε Έλληνες, είμαστε αυτό πού γεννηθήκαμε να είμαστε , όχι κάτι άλλο, όχι κάτι πού θέλουν οι άλλοι , αυτή την γνήσια Ελληνική ψυχή πού πάλετε με τα υψηλά και τα ωραία πού αγωνίζεται και δεν υποδουλώνεται, προβάλει με τον συμβολισμό της η Ελληνική Σημαία. Εδώ παρελαύνουν όλοι οι αγωνιστές του γένους , από εδώ παίρνουμε δύναμη  και καταπολεμάμε τον φόβο και την δειλία και νιώθουμε πώς δεν είμαστε μικροί και αδύναμοι. Ο κόσμος ο μικρός ο μέγας όπως λέει και ο ποιητής . Και δίνουμε εδώ δυναμικά μια απάντηση σε όλους πού θέλουν να μας ταπεινώσουν , με τις δηλώσεις τους , τις απειλές τους , με τις πράξεις τους . Μια υπόσχεση ότι όσο και εάν προσπαθούν εμείς είμαστε περήφανοι για τον τόπο μας , για την Ελλάδα μας και δεν χαρίζουμε ούτε ονόματα , ούτε την ιστορία μας ούτε το μέλλον των παιδιών μας.»

Στην συνέχεια τα παιδιά της Κοιλάδας χόρεψαν παραδοσιακά δημοτικά τραγούδια και το ραντεβού δόθηκε για την Κυριακή το βράδυ στις 6 και μισή όπου και θα γίνει η υποστολή της σημαίας