Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Το Γενικό Λύκειο Μούδρου στην Αργολίδα



Το Γενικό Λύκειο Μούδρου πραγματοποίησε τετραήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο, τις Μυκήνες, την Επίδαυρο,την Αθήνα και τον Πειραιά κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως και 19 Μαρτίου 2018. Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης των δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του σχολείου, του περιβαλλοντικού και του πολιτιστικού.
Συγκεκριμένα, 44 μαθητές και των τριών τάξεων διέσχισαν και φωτογράφισαν τον Ισθμό της Κορίνθου, στη συνέχεια επισκέφθηκαν και ξεναγήθηκαν στο Παλαμήδι, το εσωτερικό φρούριο του Ναυπλίου και στη φυλακή του Κολοκοτρώνη, καθώς και στο εκκλησακι του Αγ. Ανδρέα, τα οποία βρίσκονται στο χώρο του Παλαμηδίου.Ακόμη, ξεναγήθηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ναυπλίου και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ν. Κίου, όπου ενημερώθηκαν για την Αργολίδα και την ιστορική σημασία του Ναυπλίου από την κ. Ελένη Πανάγου.
Την επόμενη μέρα οι μαθητές μας επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου, όπου απήγγειλαν στίχους από την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο αρχαίο θέατρο. Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν τα μουσεία της Επιδαύρου και των Μυκηνών, περπάτησαν στον αρχαιολογικό χωρο των Μυκηνών και στον τάφο του Ατρέως.
Η τρίτη ημέρα της εκδρομής του ΓΕ.Λ Μούδρου ξεκίνησε με κυριακάτικο καφέ και βόλτα στο βροχερό Πασαλιμάνι, συνεχίστηκε με επίσκεψη στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ίδρυμα Στ. Νιάρχος και έκλεισε με την παρακολούθηση της παράστασης «Γοργόνες και μάγκες».
Λίγο πριν από την αναχώρηση για τη Λήμνο οι μαθητές περπάτησαν στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω απο την Ακρόπολη και ανέβηκαν στο λόφο της Πνύκας. Εκεί απόλαυσαν την πανοραμική θέα και φωτογραφήθηκαν στους χώρους,όπου συγκαλούνταν η Εκκλησία του Δήμου και εκεί όπου ο Απόστολος Παύλος εκφώνησε το λόγο του και διέδωσε τη χριστιανική θρησκεία στους Αθηναίους.
Στο πλαίσιο αυτού του περιπάτου οι μαθητές-πρέσβεις του προγράμματος «Σχολεία-πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» συγκέντρωσαν πλούσιο πληροφοριακό και φωτογραφικό υλικό σχετικά με τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος κατά την Αρχαιότητα.
Τους μαθητές συνόδευσαν ο διευθυντής του σχολείου,κ. Στυλιανός Καραγιάννης, η εκπαιδευτικός κ. Βαΐα-Μαρία Μακροστέργιου, η οποία υλοποιεί το πολιτιστικό πρόγραμμα και η εκπαιδευτικός κ. Θεοδώρα Λυμπέρη, η οποία υλοποιεί το περιβαλλοντικό πρόγραμμα.