Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΙΕΚ Επιδαύρου - Ειδικότητα Μελισσοκομίας ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ

Φωτογραφία του χρήστη ΙΕΚ Επιδαύρου -  IEK Epidavrou.
Ειδικότητα Μελισσοκομίας
ΚΕΡΑΛΟΙΦΗ - Το πανάρχαιο καλλυντικό
Τα υλικά μας
Αγνό καθαρό Μελισσοκέρι 
Φρέσκο Παρθένο Ελαιόλαδο
Βάμμα πρόπολης
Αιθέριο έλαιο λεμονιού και Βαλσαμέλαιο
Τρόπος παρασκευής ( χρόνος 5 λεπτά)
Τρίβουμε σε μύλο το μελισσοκέρι.
Το λιώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, bain marie, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Αποσύρουμε το μίγμα από τη φωτιά, το κρυώνουμε σε bain marie με παγωμένο νερό, προσθέτουμε τα ευαίσθητα έλαια κι ανακατεύουμε με μίξερ ώστε να μην κρυσταλλώσει η κρέμα και να αποκτήσει λεπτή υφή.
Γεμίζουμε με το μίγμα τα αποστειρωμένα βαζάκια. Περιμένουμε να στερεοποιηθεί κι είναι έτοιμη η κεραλοιφή για χρήση.
Δοσολογία
Η αναλογία που συνιστούμε 5 μέρη έλαια / 1 μέρος κερί